Over Bakkerij Jorritsma

In 1968 wordt met de overname van een ambachtelijke bakkerij Bakkerij Jorritsma opgericht door Jorrit Jorritsma. Deze bakkerij gevestigd in Engwierum, een klein dorpje ten noorden van Dokkum, was in het bezit van een familielid van Jorrit Jorritsma. De eerste jaren hebben de bedrijfsactiviteiten daar plaats gevonden.

In 1971 verwoestte een hevige brand het bedrijf. Bij de wederopbouw werd besloten om een andere koers te gaan varen, namelijk het leveren van producten aan de opkomende supermarkten. Dit bleek de juiste koers te zijn, want binnen een aantal maanden was het personeelsbestand verdubbeld en groeide de bakkerij uit haar jasje.

 

Verbouwing & groei

De zoektocht naar een nieuwe productieruimte begon en eindigde in een oude zuivelfabriek in Rinsumageest, een dorp ten zuiden van Dokkum. De oude fabriek werd verbouwd tot een moderne productieruimte. Intussen gingen ook de productontwikkelingen door en werd het assortiment uitgebreid met ondermeer bladerdeegproducten. Dit had tot gevolg dat de productie groeide en ook deze productieruimte te klein werd.

 

 Oranjekoeken maken

 

Verhuizing naar Dokkum

Toen uitbreiding in Rinsumageest niet mogelijk bleek werd in 1983 de keuze gemaakt voor de huidige locatie aan de Rondweg in Dokkum. Het bedrijf is hier uitgegroeid tot wat het nu is; een gerenommeerde bakkerij die supermarkten in het hele land bedient.

 

 Productie Roomboter taart

 

BRC A-niveau gecertificeerd

Om de kwaliteit en de voedselveiligheid van onze producten te waarborgen maken wij gebruik van een kwaliteitsmanagementsysteem waarbij de normen van BRC A-niveau, IFS hoger niveau en GMP + zijn toegepast en gecertificeerd.

 

Heeft uw supermarkt de producten van Bakkerij Jorritsma nog niet in het assortiment? Neem dan direct contact op of bekijk onze producten:


Direct contact Bekijk alle producten